Over Jolien

In het kort: ik ben een avonturier en haal mijn inspiratie uit het leven. Door om me heen te kijken, mensen te observeren en te luisteren. Ik maak graag reizen naar verre oorden waardoor ik de wereld op verschillende manieren leer bekijken. Ik ben bevlogen over de thema’s ondernemerschap, spiritualiteit en de mens. In mijn werk vormen deze thema’s dan ook altijd de rode draad ongeacht of ik nu schrijf, film interview of presenteer!

 

Werkzaamheden

Jolien is presentatrice, freelance journalist en videomaker. Tijdens haar studie aan de School voor Journalistiek werkte ze in Utrecht als regionaal verslaggever. Ze heeft een brede interesse in de mens en maatschappij en maakte een aantal korte documentaires in binnen en buitenland over human-interest onderwerpen. Ze richtte in 2016 het Online Magazine ‘Not Able To Label’ op waarvoor ze ondernemers en mensen met een missie opzoekt. Deze verhalen deelt zij op haar online platvorm.Begin 2017 sloot ze zich aan bij Stims Media en presenteerde ‘Onderweg Naar’ voor RTL4 en in maart begon een nieuw avontuur, namelijk het presenteren van het ondernemersprogramma Ondernemen Doen We Zo, voor RTL7 Voor dit programma trekt ze samen met Jeroen Smits door het land om ondernemers te spreken. Ze voelt zich als een vis in het water nu ze zich elke dag mag omringen met mooie ondernemersverhalen.

 

Achtergrond

Na een studie aan de school voor journalistiek in Utrecht schreef ze voor de Volkskrant en het Parool. Hierna verdiepte ze zich in de wereld van TV en werkte als redacteur voor de NTR. Ze startte als verslagever voor de locale omroep in Utrecht, werkte mee aan een tv serie van VPRO’s kunstuur en maakte daarna officieel de overstap naar landelijke televisie. Hier begon ze begin 2017 met het presenteren van een "branded content" programma op RTL4. Inmiddels presenteert ze samen met Jeroen Smits het programma Ondernemen Doen We Zo, dat elke zondag te zien is op RTL7.